---- 1989 - Cumulus - 2016 ----

Liervliegen

Bij liervliegen word je met behulp van een lier aan een lange lijn opgetrokken tot een grote hoogte. Na het loskoppelen van de lijn begint de echte vlucht.
De opleiding liervliegen bestaat uit een praktijk- en theoriegedeelte. De minimumleeftijd om te beginnen is 14 jaar, voor je brevet moet je 16 jaar zijn. Je moet een goede gezondheid en redelijke conditie hebben, een medische keuring is niet nodig, een eigen medische verklaring volstaat meestal.
Het praktijkgedeelte begint met uitleg over de vlieguitrusting en hoe die te gebruiken. Daarna beginnen de basisoefeningen zoals de startmethodes, het opzetten van het scherm, schermbeheersing, stuuroefeningen en afbreken van de start. Dit is behoorlijk inspannend en vergt veel oefening.

20_08_10%20008 20_08_10%20009

Na deze oefeningen volgen de eerste lierstarts en vluchten, onder radiobegeleiding van de instructeur, waarbij in het begin de nadrukt ligt op een correcte start en landing. Bij de volgende starts leer je, volgens een stappenplan, bochten maken, een circuit vliegen, een landingsindeling maken en doellanden.

20_08_10%20011 DSC_1134

Op deze manier maak je minimaal 20 vluchten, waarvan tenminste 5 hoogtevluchten (300 meter). Na deze opleiding ga je, stap voor stap, door met perfectioneren van je vluchten en vaardigheden en het oplossen van storingen tijdens de vlucht. In totaal heb je hiervoor minimaal 40 vluchten nodig. Na het slagen voor het theorie-examen wordt je brevet aangevraagd en ben je zelfstandig piloot.
Bij Cumulus wordt deze opleiding meestal gecombineerd met de opleiding bergvliegen.
Meta Slider - YouTube - 4hPfJ930q6M

3 reacties - reageer ook! op Liervliegen

  1. Joey Aerts says:

    Beste Cumulus,
    Graag wil ik deelnemen aan jullie lieropleiding.
    Wanneer vind deze plaats?
    Mvg Joey

    • Dreh Dreh says:

      Beste Joey,
      Er zal zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen via je e-mailadres. Geniet alvast van de foto’s en video’s!
      Dré

  2. Johan says:

    Geachte jullie hbb een leuke club. Zo te zien. Maar waar ligt de club groetjes uit Beringen
    Johan

Leave a reply

Fields marked with * are required

 

  • Actueel weer Veulen


  • Wil je de vooruitzichten bekijken voor de komende dagen, beweeg de muis dan naar het onderste gedeelte en je kunt de gewenste dag en/of tijd aangeven.
    Om het actuele weer op andere locaties te bekijken, klik je linksboven op Windyty of op de link eronder.
    Op de website van Windyty krijg je nog andere mogelijkheden aangeboden.