---- 1989 - Cumulus - 2016 ----

Fotoalbums Ruud van der Beele

OLYMPUS DIGITAL CAMERARuud van der Beele, instructeur, lierman, penningmeester bij Cumulus en bovenal inspirator van menig (aspirant)schermvlieger heeft zijn jarenlange ervaring in de vliegsport, aanvankelijk als valschermspringer, vastgelegd in een grote collectie fotoalbums die voor en na in digitale vorm op deze website gepubliceerd worden.

Klik op een titel om schermvullend door het bijbehorende fotoalbum te bladeren. Gebruik de navigatieknoppen boven elk album om bijvoorbeeld in te zoomen en interessante details en oude, vertrouwde gezichten te herkennen…

Uniek album van Ruud uit de jaren 1990 en 1991. We zien tal van clubleden die nog steeds actief zijn binnen Paracumulus. Het album bevat ook tal van foto’s van (vlieg)vakanties in Mieussy (Frankrijk) en Toblach (Italië).

Klik op het album om schermvullend in bijna 90 unieke pagina’s door deze unieke periode van Cumulus te bladeren. Klik hier om alle foto’s afzonderlijk te bekijken en zonodig vergroot weer te geven of als slideshow.


Dit album bevat uniek fotomateriaal uit o.a. het jaar 1992. Cumulus-leden kregen in het bekende Sillian hun bergopleiding. We zien tal van clubcorifeeën die nog steeds actief zijn binnen Paracumulus. Het album bevat ook tal van foto’s van (vlieg)vakanties in Mieussy (Frankrijk) en Dobiacco (Italië).

De artistieke vaardigheden van Ruud vind je ook in dit album terug: sierlijke pentekeningen, met zorg geschreven teksten, fraai uitgeknipte foto’s waarmee interessante details extra aandacht krijgen.

Klik op het album om schermvullend in ruim 70 unieke pagina’s door deze unieke periode van Cumulus te bladeren. Klik hier om alle foto’s afzonderlijk te bekijken en zonodig vergroot weer te geven of als slideshow.


Dit album bevat schitterende foto’s en andere unieke documenten uit de jaren 1973-1975, de jaren van het parasailen en het Pepsi-team, de jaren van vliegen achter de Lommerbergen in Reuver, in Well, vliegveld Terlet…

Klik op het album om schermvullend in bijna 60 unieke pagina’s door de prehistorie van Cumulus te bladeren. Klik hier om alle foto’s afzonderlijk te bekijken en zonodig vergroot weer te geven of als slideshow.


Dit album toont foto’s vanaf de oprichting van Cumulus op 3 augustus 1989 tot en met het jaar 1993. Tijdsdocumenten uit de beginperiode van Cumulus met veel bekende en minder bekende gezichten.

Klik op het album om schermvullend in meer dan 50 unieke pagina’s door deze periode van Cumulus te bladeren.


Dit album toont tal van foto’s en krantenberichten uit de jaren 70 van de vorige eeuw! Ruud was in die tijd in zijn vrije tijd valschermspringer, mede-oprichter en actief lid bij de eerste para zweefclub PZCL.

Klik op het album om schermvullend in 70 unieke pagina’s door de prehistorie van Cumulus te bladeren. Klik hier om alle foto’s afzonderlijk te bekijken en zonodig vergroot weer te geven of als slideshow.

  • Actueel weer Veulen


  • Wil je de vooruitzichten bekijken voor de komende dagen, beweeg de muis dan naar het onderste gedeelte en je kunt de gewenste dag en/of tijd aangeven.
    Om het actuele weer op andere locaties te bekijken, klik je linksboven op Windyty of op de link eronder.
    Op de website van Windyty krijg je nog andere mogelijkheden aangeboden.