---- 1989 - Cumulus - 2016 ----

Bergvliegen

Bergvliegen, vliegen in de bergen, deze opleiding verzorgen wij in Schnifis Oostenrijk.
De minimum leeftijd om te beginnen is 14 jaar en met 16 jaar kun je je brevet halen. Je moet een goede gezondheid hebben en een redelijke conditie. Een medische keuring is niet vereist, een eigen medische verklaring volstaat meestal.

2014-09-16 11.44.01 2014-09-16 11.37.42

De opleiding bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte gevolgd door een examen.
Je begint, net als bij het liervliegen, met de basisoefeningen, eerst krijg je uitgebreide uitleg over de vlieguitrusting en hoe die te gebruiken.
De verschillende startmethodes worden besproken en geoefend, je leert de uitrusting vliegklaar te maken, het scherm opzetten, de eerste loop- en stuuroefeningen en het afbreken van een start.
De eerste kleine vluchtjes maak je meestal aan de lier, waarbij je leert vliegen, sturen en landen. Alles onder radiobegeleiding van de instructeur. Zie ook bij LIERVLIEGEN.
Zo bouw je al een behoorlijke basis op voor de bergvluchten in Oostenrijk.
Voor je naar Oostenrijk gaat heb je al de nodige theoriesessies doorlopen met de vakken, techniek en materiaal, vliegpraktijk, luchtrecht en meteorologie. Het theorie-examen kun je al voor de praktijk-opleiding doen.

2014-09-16 11.26.46 2014-09-16 11.51.48
In Oostenrijk begin je dan eerst met enkele vluchtjes van een oefenhelling van plm. 30 meter hoogte. De nadruk hierbij ligt vooral op de start en een correcte landing.
Hierna volgen de echte vluchten, je start op een hoogte van plm. 1350 meter, het hoogteverschil is dan 700 meter.

P1040009 IMG_1253

Je vliegt onder radiobegeleiding en de vlucht wordt van te voren door de instructeur met je doorgenomen. Volgens een stappenplan werk je alle vliegopdrachten af. De opleidng bergvliegen duurt één week, daarna heb je maximaal 3 jaar de tijd om je vluchten te maken. In totaal moet je minimaal 40 vluchten maken waarvan een examenvlucht en slagen voor het theorie-examen.
Daarna wordt je brevet, de PARAGLEITERSCCHEIN, aangevraagd en mag je jezelf gebrevetteerd schermvliegpiloot noemen.

Leave a reply

Fields marked with * are required

 

  • Actueel weer Veulen


  • Wil je de vooruitzichten bekijken voor de komende dagen, beweeg de muis dan naar het onderste gedeelte en je kunt de gewenste dag en/of tijd aangeven.
    Om het actuele weer op andere locaties te bekijken, klik je linksboven op Windyty of op de link eronder.
    Op de website van Windyty krijg je nog andere mogelijkheden aangeboden.