Diversen

Cirrus, Carnaval en CUMULUS

Wie niet van carnaval houdt moet toch een paar dagen geduld hebben tot de “bui” over is. Nou, carnaval is geen bui hoewel het er wel een beetje op lijkt. Het begint 11 november al, net als  Cirrus wolken, die dagen van te voren al aankondigen dat het weer gaat veranderen en meestal eindigen met regenbuien die enkele dagen aanhouden, dus net als carnaval . CUMULUS, Cirrus en Carnaval hebben niks met mekaar te maken, ze beginnen alleen met de letter C. Zal wel toevallig zijn. Even serieus, Cumulus is een vliegclub waarvan de meeste leden met carnaval niet vliegen. Daar is overigens geen onderzoek naar gedaan, ook niet of ze carnaval vieren. Waarschijnlijk is er voor dat laatste wat minder animo omdat er behalve katten ook  katers gechipt moeten worden straks. En wie wil dat nou? Gelukkig bestaan er voorlopig nog geen plannen om ook paragliderpiloten te chippen. Met onze regering en de KNVvL weet je maar nooit, regeltjes!! Maar nu nog serieuzer, op Facebook staan soms leuke vliegfilmpjes, als die van vrienden (uit Kreta) zijn kun je ze “liken” maar ook kopiëren naar onze website vooral voor leden die geen en die wel carnaval vieren.

De film is gemaakt door Kostis Xoustoulakis in de buurt van Kokkinos Pyrgos op Kreta. De film is niet “gejat” en is uitsluitend voor educatieve doeleinden. 

Actueel weer Veulen


 • Wil je de vooruitzichten bekijken voor de komende dagen, beweeg de muis dan naar het onderste gedeelte en je kunt de gewenste dag en/of tijd aangeven.
  Om het actuele weer op andere locaties te bekijken, klik je linksboven op Windyty of op de link eronder.
  Op de website van Windyty krijg je nog andere mogelijkheden aangeboden.

 • Actueel weer Veulen


 • Wil je de vooruitzichten bekijken voor de komende dagen, beweeg de muis dan naar het onderste gedeelte en je kunt de gewenste dag en/of tijd aangeven.
  Om het actuele weer op andere locaties te bekijken, klik je linksboven op Windyty of op de link eronder.
  Op de website van Windyty krijg je nog andere mogelijkheden aangeboden.