Diversen

Alleen de wieken draaiden….

Monumentendag in Merselo, we vonden het leuk uitgenodigd te worden om een sportieve bijdrage aan deze dag te geven. Tussen een kudde schapen, compleet met herder en honden, zangkoor, schutterij, orgeldraaiers en draaiende molenwieken lagen onze schermen in een stevig verankerde (info)tent te wachten. Hoezo moeten schermen wachten??? Nou, het zit zo, onze verwachtingen voor een sportieve bijdrage hadden we al een heel eind bijgesteld nadat zaterdag onze tent wel vloog maar wijzelf niet. Conclusie, weer en wind waren ons niet goed gezind. Zondag, droog en zonnig, voor de molen genoeg wind, voor ons veel te veel.

Na de officiële opening bleef het gezellig druk. Demo’s waren er ook, schapen drijven, spinnen en malen. Het Cumulus camerateam “a2hogie” was, voor deze gelegenheid in speciale kleding om niet op te vallen tussen de schapen, gewapend met de nieuwste camera’s onopvallend aanwezig. Hobie gaf een korte demonstratie scherm- en windbeheersing. Vooral dat laatste viel niet mee en moest aan de molen overgelaten worden. Verdere Cumulusactiviteiten bleven beperkt tot het eten van vlaai en verstrekken van informatie (in de tent). Nee, geen bier ditmaal, dat was helaas op. Cameraman Arie2 nam grote risico’s door zich met camera tussen de schaapskudde te begeven, nauwlettend gadegeslagen door de honden die niet wisten of hij ook tot de kudde behoorde. Of de hoofdrolspelers schapen of honden waren maakte niet uit, ze werkten allen vrijwillig mee aan de opnamen waarvan ook de regie in handen was van Arie2. Ook benieuwd naar de beelden…..? Opruimen was de laatste Cumulusactiviteit op deze dag met donkere luchten zonder vluchten.

Actueel weer Veulen


 • Wil je de vooruitzichten bekijken voor de komende dagen, beweeg de muis dan naar het onderste gedeelte en je kunt de gewenste dag en/of tijd aangeven.
  Om het actuele weer op andere locaties te bekijken, klik je linksboven op Windyty of op de link eronder.
  Op de website van Windyty krijg je nog andere mogelijkheden aangeboden.

 • Actueel weer Veulen


 • Wil je de vooruitzichten bekijken voor de komende dagen, beweeg de muis dan naar het onderste gedeelte en je kunt de gewenste dag en/of tijd aangeven.
  Om het actuele weer op andere locaties te bekijken, klik je linksboven op Windyty of op de link eronder.
  Op de website van Windyty krijg je nog andere mogelijkheden aangeboden.